博物馆

英国波里斯托尔(2004-2011)
占地面积:1.5 公顷
建筑面积:5,400 平方米
项目类型:博物馆

新博物馆的布里斯托尔,面临一个完全的翻新,混凝土框架的工业仓库位于海滨,毗邻城市的商业中心和新兴的文化及休闲设施。
它将令城市历史悠久的码头完全再生。工业博物馆坐落在两层高的钢筋混凝土框架上,海滨货棚建于1951年,一直运作到1974年并保存基本完好。
博物馆的3000平方米拥有长期和临时展览空间,将讲述布里斯托尔当地人民的生命故事, 并展示出博物馆现有独特的优秀藏品。
该博物馆将展示城市的物质,社会和文化发展,突显其作为英国最伟大的海港之一,这对城市的独特气质和住在那里的人有相当的影响。
考虑到尊重原有工业遗产建筑物以及不影响新馆的运作,添加了一个设有餐厅,教育和管理设施的二层空间。
主要展区利用戏剧性的仓库空间,配合了整体所需的环境服务和低调的照明。

he new Museum of Bristol, M Shed, is housed in a refurbished 1951 steel-framed cargo shed on Bristols Floating Harbour.
The existing building is a 190 metre long structure, originally a transit shed for storing goods being loaded on and off ships.
Central to LABs proposal has been the creation of two dramatic foyer spaces: the West Foyer and the Main Foyer.
These two distinctly different volumes act as orientation spaces, break-out spaces and additional exhibition spaces.
Each of the foyers contains a feature staircase that creates a different experience for the visitor whether ascending or descending and provide breathtaking views out over Bristol,
taking full advantage of the extraordinary location of the museum.
Externally our interventions are more measured and deal with the scale of the structure, developing the difference between the North and the South facades.

The North facade had to be preserved as its sliding doors create a significant historic backdrop to a unique collection of industrial objects (cranes, steam trains and boats.
The facade works at two scales; from the harbourside the building appears as a low two storey structure, but the size is deceptive and only on the quayside is the height of the frame and the size of the doors fully appreciated.

The South facade is an alternative museum front, previously considered the back of the building. Glass planks with three degrees of transparency (opaque, semi transparent and transparent) depending upon the program emphasise the verticality and provide a module appropriate to the scale of the building.